Basket

Andra raka för Uppsala

Det blev en väntad seger för Uppsala mot Helsingborg, men att man skulle spela ett så kreativt lustfyllt spel så tidigt på säsongen, det var mer än väntat. Slutresultatet skrevs till 95-64, i en match där Uppsala visade att man redan lyckats spela ihop sitt rykande färska lag.

Det var i första halvan av matchen som Uppsalas amerikaner, TJ Jackson och Danny Gathings, satte i en extra växel. Det ledde till en 19-poängs ledning i halvtid, en ledning som man sedan förvaltade väl med storspel från framförallt Mindauga Budzinauskas som bl a satte tre raka treor i tredje quartern.

En annan rolig debut för Uppsalapubliken var Jonathan Robinson. Efter att ha varit skadad i 2,5 år fick han äntligen debutera, och det inför en publik som känner igen namnet Robinson. Hans far, Larry Robinson, ledde nämligen Uppsala till lagets hittintils enda SM-final, 1979. Återstår att se vad hans unge son, Jonathan, kan göra i Uppsala röda färger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista