UPPSALA

Q-Med varslar 50 om uppsägning

Uppdaterad 16.35

Bioteknikföretaget Q-med i Uppsala varslar 50 anställda om uppsägning. Bolaget satsar nu helt på estetiska produkter och lägger ner produktionen av medicinska produkter.

- Det är förstår tråkigt för alla som blir drabbade, för kollegorna. Med detta sagt så tror jag att Q-Med är ett professionellt företag och kommer att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger Rose-Marie Ruttle, en av dom anställda i Uppsala.

Q-Med har i dag runt 500 anställda i Uppsala och ytterligare 200 anställda i andra länder. Företagets börskurs har rasat i år och tvingat fram åtgärder, däremot har inte den senaste tidens finanisella kris något samband med dom nya varslen.

Bengt Ågerup är vd på Q-Med och företagets grundare:

- Vi höll tidigare på med utveckling av sjukhusprodukter och det ska vi sluta med, för vi kan inte sälja dom lönsamt. Det är sån trög byråkrati på sjukhusen att få in en sjukhusprodukt, så även om den är bra så räcker inte det.

Thomas Holmberg är personalchef är personalchef och säger att personalen tagit varseln med fattning.

- Som vår process ser ut kommer vi mellan måndag och onsdag informera de berörda. Däreefter startar en serie förhandlingar som vi beräknar vara färdiga med senast den 15 december, säger personalchef Thomas Holmberg.

Exakt vilka medarbetare som måste sluta är ännu oklart.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".