Varslad busstrejk oroar resenärer

Kommunals varslade busstrejk kan stoppa hela landets busstrafik från den fjärde juni om ingen uppgörelse nås innan dess. Bussförarnas varslade sympatistrejk oroar resenärerna som nu verkligen kommer att märka av konflikten.
För 80-åriga Stina kommer en strejk att bli mycket märkbar, hon använder bussen i stort sett varje dag, - Det är stor skam, hur sjutton ska jag ta mig till stan då? - Har du någon sympati för dom som strejkar? - Jag förstår dom, dom behöver högre löner. Det håller jag med om fullt, men nu har det gått för långt. Trots att det är en tidig förmiddag sitter det redan flera och väntar i busskurerna på Stora torget. Idag går bussarna som planerat men bryter strejken ut den fjärde juni så blir det helt stopp i trafiken. De enda som undantas från varslet är färdtjänst och beställningstrafik. Men Margit som också hon väntar på bussen känner för de strejkande, - De känner ju att de är värdelösa på något sätt med deras låga löner så jag vill så gärna att de ska få högre betalt. Men en busstrejk kan nog sätta ordentlig press på arbetsgivarna tror bänkkamraten Tore, - Det måste bli väldigt besvärligt för de som pendlar till jobbet och de som har svårt att cykla och gå. Jag tycker nog att de skulle dragit igång större direkt och inte som nu, smugit igång konflikten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".