Ett steg närmare Pelle Svanslös-hus

Planerna på att bygga Pelle Svanslös hus tar allt fastare former och om ungefär ett år räknar man med att kunna dra i gång verksamheten.
Huset som ligger på Dag Hammarskölds väg uppe vid Uppsala slott är fortfarande bara en tom och mörk stenlada men Unn Thorell som är projektledare gläntar ändå på dörren och berättar om planerna. - Vad vi tycker saknas i Uppsala är någonting man får använda. Vi vill ha en scenografi som man kan röra, säger hon. I den gamla stenladan ska det slås upp en gatubild från Pelle Svanslös Uppsala där barn ska kunna klä ut sig och leka. För scenografin står Chris Collins som även gjorde scenografin till adventskalendern om Pelle Svanslös. Gruppen bakom projektet samarbetar även med Akademiska barnsjukhuset. Chefsläkare Björn Wettergren tror att barnsjukhuset kan ha nytta av Pelle Svanslös hus på många olika sätt. - Vi kommer att kunna vara där med sjuka barn och vi planerar även samaktioner där vi kanske kan få in ekonomiska medel till våra sjuka barn, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".