knivsta

Folkpartister öppnar sina hem

I dag kan du prata politik hemma i köket hos en folkpartist, i alla fall om du bor i Knivsta. Folkpartiet i Knivsta kommer under året att regelbundet öppna hemmen hos en del av partimedlemmarna för att där bjuda in medborgarna till samtal om det som dom tycker är viktigt.

– Jag bakar en äppelkaka och sätter på kaffet, sen är folk välkomna på drop in, säger Ulrika Ljungman som är först ut.

Inspirationen till att öppna köket kommer bland annat från en annan folkpartist, nämligen riksdagsledamoten Cecilia Wikström från Uppsala. Hon har tidigare öppnat sitt hem och bjudit in allmänheten, och nu vill folkpartiet i Knivsta göra likadant fast i större skala.

– Syftet är att få en närmare dialog med människor som bor i kommunen, för att få veta vad som är viktigt för dem. Förhoppningsvis blir det lättare för folk att prata fritt och att det blir lite mer personligt, säger Ulrika Ljungman.

Förutom Ulrika Ljungman kommer det att finnas andra företrädare och politiker från folkpartiet i Knivsta på plats, och nu hoppas hon att de inte blir de enda hemma i hennes kök.

– Jag tror inte det kommer komma många, men det ska bli spännande att se. Vi har bestämt oss för att pröva, då ska man inte nöja sig med att pröva en gång. Om ett år kan vi utvärdera och se om det här en bra väg att gå istället för stormöten som det normalt är, säger Ulrika Ljungman (fp) i Knivsta.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista