Kommunalråd i moraliskt dilemma

Östhammars kommunalråd Margareta Widén-Berggren (s) har tidigare varit länsordförande i kommunal men i dag är hon en av arbetsgivarna.
Idag när strejken bröt ut i Östhammar så hamnade kommunens socialdemokratiska kommunalråd, Margareta Widén-Berggren, i en ovanlig situation. Hon har tidigare varit ordförand i Kommunal i Uppsala län och nu är hon en av arbetsgivarna i Östhammar kommun. - Jag ser så här, det är inte någon skillnad att vara kommunals ordförande mot att vara kommunals arbetsgivare, säger Margareta Widén-Berggren. - Tidigare var de mina medlemmar och man vill att de ska ha bra lönenivå och bra arbetsmiljö. Och nu är de mina arbetstagare och mina arbetskamrater och det är lika viktigt fortfarande med de här två delarna. Margareta Widén-Berggren anser att hon i sin nya roll har ett ansvar att fördela pengarna på ett bra sätt. - Alla olika yrkesgrupper i samhället ska finnas kvar så att samhället fungerar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".