pottåker

"Drogblandandet livsfarligt"

17 personer misstänks för narkotikabrott efter en rejvfest i Pottåker utanför Uppsala i helgen. Polisen är orolig för att många ungdomar första testar droger på den här typen av fest, och att man blandar flera droger.

– Det kan få direkt livsfarliga konsekvenser, säger Magnus Henström på polisen.

Magnus Henström på polisens gatulangningsenhet berättar att festen annonserades på nätet. En mängd ungdomar testades för narkotika, 17 av dem utreds vidare av polisen, misstänkta för narkotikabrott.

Sammanlagt var det 100-150 deltagare på festen. De droger som hittades var amfetamin, cannabis, narkotikaklassade tabletter och något preparat som är baserat på efedrin, men det preparatet är inte analyserat.

Magnus Henström på gatulangningsenheten är orolig över att många prover på droger för första gången. Han är också orolig över att det blandas olika droger.

– Etablerade missbrukare har någon slags självkunskap om medicinering, men är man i begynnelsen av sitt missbruk så har man inte så bra koll. Det kan få livshotande konsekvenser, menar Magnus Henström.

Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".