IOGT-NTO kritiserar kommunen

- Ta ert ansvar för alkoholpolitiken, det krävde IOGT-NTO idag när man samlade politiker från kommunen och landstinget i Uppsala och från riksdagen för att diskutera alkoholfrågor.
Sofia Modigh, som är politiskt ansvarig på IOGT-NTO, väckte frågan vad som ska göras åt om nationerna i Uppsala där alkoholen flödar. - Det är en känslig fråga i Uppsala eftersom traditionerna är så starka, säger hon. På plats för att besvara kritiken fanns vänsterpartiets tillförordnade partiledare Ingrid Burman, som också är ordförande i riksdagens socialutskott. - Det finns ett stort intresse idag av att arbeta med studenternas alkoholkultur och jag tror att man ska låta dem arbeta på ett tag till och se vad som kommer ut av det, säger hon. IOGT-NTO ställde också krav på bättre tillsyn av att reglerna följs när det gäller åldersgränser och ett stopp för serveringen av berusade människor. - Det här är oerhört viktiga frågor och vi måste samverka runt det för att klara det på ett bra sätt, säger Britt Löfgren vänsterpartitiskt kommunalråd. - Jag tror man överskattar ordet samordning en smula. Jag tror det finns all anledning att ha lite nagel i ögat på politikerna i den här frågan, säger Sofia Modigh på IOGT-NTO.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".