1 av 2
Rånarna tog sig in genom att krossa ett fönster.
2 av 2
Grannen Göran Jakobsson. Foto: Mårten Nilsson
Knivsta

Rånare på fri fot

Uppsalapolisen har ännu inga säkra spår efter dom två män som i natt bröt sig in hos en 75-årig kvinna i Krusenberg söder om Uppsala.

De två männen förde med sig kvinnan till Knivsta där hon tvingades ta ut pengar åt männen. Efter att hon släppts fri knackade hon på hos grannen Göran Jakobsson kvart i fem i morse:

- Hon bad mig ringa sin son, och det gjorde jag, och så ringde jag polisen. Hon berättade att det knackade på dörren på natten, sen krossade de rutan och öppnade. De letade väl upp det de kunde hitta och sen tog de med henne för att ta ut pengar, och sen hem igen. Det var ganska aggressivt, med hot och så, otäckt, berättar han.

Dom två männen uppges vara i 20-årsåldern och ska enligt den 75-åriga kvinnan ha talat ryska. Dom tog med kvinnan till en bankomat i Knivsta där hon tvingades ta ut alla sina pengar från bankomatkontot, 6000 kronor.

Rånarna körde därefter tillbaka kvinnan till Krusenberg, och tog hennes mobiltelefon och klippte telefonledningarna i bostaden.

Polisen har i dag inga säkra spår efter vilka dom två männen är. Bland dom boende i Krusenberg har händelsen väckt bestörtning och oro. Marianne Hägerström:

- När jag fick berättat hela historien, då blev jag skärrad. Plötsligt fick sig tryggheten här ute en ordentlig törn, vilket är en helt ny upplevelse för mig. Nu känner jag mig inte riktigt trygg längre, säger Marianne Hägerström.

- Man är väl lite försiktigare i fortsättningen, men inte tänker jag flytta. Man kan inte bo bättre än här, säger hon.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".