Vapenman inför rätta

Den man som misstänks ha avlossat ett skott utanför krogen Fredmans i Uppsala stod idag åtalad inför Uppsala Tingsrätt. Mannen, som är 23 år gammal, förnekar att han skjutit utanför krogen.
Det var i början av oktober som en man sköt ett skott i luften på Drottninggatan i Uppsala. 23-åringen berättatde för rätten att han var på Fredmans på kvällen, men lämnade stället eftersom han hade tråkigt. Han satt sig i bilen för att vänta på några kompisar. Efter en stund kom en av hans vänner springande med blod rinnande från huvudet. 23-åringen sprang då ut, men hann inte långt innan han greps av polisen. Åklagaren och vittnen har en annan bild av vad som hände. De säger att mannen ingrep i ett bråk som en av hans kompisar var inblandad i på gatan utanför Fredmans. ''Backa!'' skrek han, innan han lyfte en pistol mot himlen och avlossade ett skott. Förutom vittnen, så stödjer viss teknisk bevisning åklagaren. Bland annat hittades den pistol som användes i närheten av 23-åringens bil. Åklagaren anser att det är fråga om grovt vapenbrott eftersom skottet var skarpt och avlossades i närheten av en folksamling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista