Bilbomb VAR tillräcklig för att döda

Uppsalapolisen har i dag hållit fortsatta förhör för att klarlägga vad som ligger bakom gårdagens bombdrama i stadsdelen Årsta i Uppsala.
Den bomb som påträffades på undersidan av en privatpersons bil hade orsakat stor skada om den skulle ha utlösts, har polisens tekniker i dag konstaterat, säger Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen. - Den här bilbombens sprängverkan hade varit tillräcklig för att döda eller åtminstone kunnat ge allvarliga skador. Just nu så håller man på och undersöker bombens konstruktion och uppbyggnad. Vad som framkommit i dagens förhör är polisen förtegen om. Den man som sitter anhållen misstänkt för att ha apterat bomben under bilen har dock fortfarande inte medgett att han skulle ha något med bomben att göra. Mannen är före detta pojkvän till bilägarens dotter, men vad som är det närmare motivet bakom händelsen återstår ännu att få klarhet i. Christer Nordström, säger att det kan ta lång tid innan den hela bilden blir klar. - Det hela är ganska komplext och det återstår många förhör innan vi har en ordetllig bild på vad som möjligen kan ligga bakom den här händelsen. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".