Dömd lämnar uppdrag

Uppdaterad 22:50
Vänsterpartiets gruppledare i Tierp, Urban Blomster, lämnar  sina uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är att han dömts för misshandel.

När han avtjänat den samhällstjänst han dömts till, är han välkommen att jobba för partiet igen, enligt Maria Fregidou Malama, ordförande för vänsterpartiets distriktsstyrelse i Uppsala län.

På måndagskvällen höll vänsterpartiet i Tierp ett specialinkallat möte för att diskutera den politiska framtiden för Urban Blomster, partiets gruppledare i Tierp.

Urban Blomster, som nyligen dömdes till villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst, för misshandel av en då 14-årig pojke, har tidigare sagt att han inte kommer att lämna sina uppdrag.

Men enligt Maria Fregidou Malama, ordförande för vänsterpartiets distriktsstyrelse i Uppsala län, bestämde Urban Blomster vid måndagens möte att tillfälligt lämna sina uppdrag. Detta sker med omedelbar verkan.

– Jag är jätteglad över beslutet. Urban Blomster är välkommen tillbaka att arbeta för partiet när straffet är avtjänat, säger Maria Fregidou Malama.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista