Heby

Fartkameror på 56:an

Vägverket ska sätta upp fartkameror på riksväg 56 mellan Tärnsjö och Heby. Målet är att sex stycken ska vara igång före nyår.
Är kameror bästa sättet att förbättra säkerheten? Skriv här.

- Man vill ju främst tast vad som händer när man nyligen sänkt hastigheten på vägen från nittio till åttio säger Magnus Axelsson, planerare på Vägverket region Mälardalen.

Riksväg 56 mellan Heby och Tärnsjö är smal och olycksdrabbad med mycket tung trafik och det är var också en av anledningarna till hastigheten sänktes. Nu följer Vägverket upp det med att sätta upp sex fartkameror och ska se vad effekten blir på bilkörningen.

Exakt var kamerorna kommer att sitta är inte klart än, det hänger bland annat på praktiska saker som hur lätt det är dra fram el säger Magnus Axelsson. Målet är säkerheten ska bli bättre.

- Vi vill att de följer det som står på skyltarna i högre utsträckning.

Enligt planerna ska kamerorna vara igång före nyår och för bilister som vill ligga på gränsen är Magnus Axelsson tydlig.

- Alla kameror är direktkopplade och de fungerar dag och natt, så du vet aldrig vilken som är på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista