Kritiserad vd har inga kommentarer

Lennart Sjöberg vill inte kommentera kravet på hans avgång som styrelseordförande för gymnasieskolan GUC i Uppsala. Avgångskravet kom efter avslöjandet om ännu ett generöst VD-avtal inom GUC - ett avtal som inte kontrollerades med kommunledningen innan beslutet fattades.
I onsdags krävde folkpartisten Jan Ove Jerrestål att Lennart Sjöberg skulle avgå som ordförande i Styrelsen för GUC. Jerrestål menar att det finns flera politiker som inte längre har något förtroende för Lennart Sjöberg och att om han sitter kvar så skadar det bolaget som driver gymnasieskolan. För ett år sedan avslöjades förmånliga avtal för vd och vice vd i GUC - som inte godkänts av kommunledningen. För någon månad sedan skulle kommunen, som äger två tredjedelar av GUC, stämmas av bolaget - men droppen som fick bägaren att rinna över kom nu i veckan. Ett nytt avtal skrevs på där vdn för GUC får flera månaders betald lön om han sägs upp. Socialdemokratiska kommunalrådet Lena Hartwig är missnöjd med att avtalet blev formulerat som det blev. Dessutom är hon, liksom stadsdirektören och flera andra politiker i GUCs styrelse kritiska till att avtalet skrevs under utan att något formellt beslut fattats och utan att Sjöberg samrått ordentligt med kommunledningen. För efter förra årets turer var tanken att nya vd-avtal i bolag delvis eller helt ägda av kommunen så skulle diskuteras mer. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".