Förbundet nekar Bälinge

Det mesta tyder nu på att Bälinge damfotbollslag läggs ner och att flytten till Sirius inte blir av.

Detta sedan Svenska Fotbollförbundet sagt nej till Bälinges begäran att få behålla sin plats i seriesystemet vid en övergång till Sirius.

- Önskemålet var att man skulle få överföra enbart elitlaget till en nybildad förening inom alliansföreningen Sirius. Det kunde inte förbundsstyrelsen medge med hänsyn till de bestämmelser och den praxis som finns i den här typen av ärenden, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer till Upplandsnytt.

Beslutet betyder att damlaget vid en flytt till Sirius skulle få börja om från botten i seriesystemet, dvs division fem, och därmed faller hela det tänkta upplägget för att behålla elitsatsningen. Det som skulle krävas för att fotbollförbundet skulle kunna godkänna att laget fick behålla sin plats i seriesystemet, dvs att spela i division ett nästa säsong, skulle vara att moderföreningen Bälinge IF flyttade över hela sin damfotboll till Sirius, alltså även dom delar som inte är elitfotboll, men det är nåt som Bälinge IF knappast är intresserat av.

Klubben har gjort sig av med elitdelen just för att satsa på breddverksamhet. För Conny Sjöberg, ordförande för Bälinge Fotboll AB, kom Fotbollförbundets besked mycket oväntat:

- Totalt! Som en blixt från himlen!

Conny Sjöberg säger att laget i måndags gjorde klart med en ny tränare till nästa säsong, och i dag skulle Conny Sjöberg ha presenterat hela sitt upplägg för Sirius huvudstyrelse. Fotbollförbundets besked omkullkastade alla planer, och nu ser Conny Sjöberg ingen lösning:

- Jag har väldigt svårt att se hur vi ska kunna rädda det här. Jag är rädd för att det är ett dråpslag. Det här kommer skicka en chockvåg genom hela damfotbolls-Uppland, säger Conny Sjöberg och fortsätter:

- Det känns så tomt. Jag trodde vi hade en lösning, och så plötsligt är det någon som rycker proppen ur väggen bara.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista