Gabriel Víkholm vill inte se nån huggsexa om Bälinges spelare. Foto: Mårten Nilsson
Fotboll

Danmarks IF kliver fram

Den nedläggning som hotar Bälinges damelitlag innebär att ett annat Uppsalalag plötsligt stiger fram som länets främsta inom damfotbollen, Danmarks IF.

Danmarks IF, som spelar i division 1, tänker göra sitt bästa för att i så fall erbjuda plats för en del av Bälinges spelare i Danmark, säger klubbens ordförande Gabriel Vikholm:

- Det betyder för oss liksom för de andra föreningarna runt om i Uppsala och Uppland att vi måste se till att värna distriktet i första hand. Vi vill inte att spelare ska sluta eller flytta runt för mycket, utan måste försöka ta hand om dom som står utan förening snart.

Hur kommer ni agera?

- Vi kommer säkerligen se till att vi har en diskussion med andra föreningar, inklusive Bälinge och Upplands fotbolslförbund och försöka finna bra vägar fram. Jag hoppas att det inte blir någon huggsexa, utan att det sköts snyggt så alla tjejer bereds plats i olika lag.

Danmarks IF kan också tänka sig att erbjuda platser för ledare och funktionärer från Bälingelaget.

Danmarks IF har nu spelat tre säsonger i rad i division ett och har etablerat sig som länets andralag i damfotboll. Men att klubben nu ser ut att plötsligt bli nummer ett gör inte att klubben tänker satsa på att nå allsvenskan:

- Det blir stora kostnader och jag tror inte att Danmark för ögonblicket känner sig mogna att ta det klivet, säger Gabriel Vikholm, ordförande för Danmarks IF.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista