Kritik mot prishöjning

Nu kommer kritik mot de taxehöjningar i länstrafiken som kan bli verklighet nästa år.

Som Upplandsnytt kunde berätta i morse varnar Upplands lokaltrafik för kraftiga höjningar av biljettpriserna på länsbussarna och på Upptåget.
- Jag kan bara konstatera att man absolut inte kommer att nå upp till de miljömål som är nödvändiga utan tvärtom fjärmar man sig ännu mer. Om man menar allvar med att få över människor från privatbilism till kollektivtrafik, så måste man inse att det kostar pengar. Det säger Hilde Klaesson som är socialdemokrat i Uppsala.

En annan kritiker är Johan Edstav, miljöpartist i landstinget.
- I den budget vi kommer att ta på måndag kommer det inte finnas resurser för att vi ska kunna få en bra kollektivtrafik till vettiga priser.

I dag torsdag träffas Regionförbundets styrelse. Där närvarar UL:s ägare, kommunerna och landstinget. Arne Sandemo, landstingsråd för moderaterna, säger att UL:s ekonomiska situation kommer att diskuteras på mötet, men han vill inte lova någonting i nuläget:
- Jag kommer att samla ägarna i samrådet och i vilken mån vi kommer att gå bolaget till mötes, men någon taxehöjning får vi nog räkna med nästa år.


 

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista