Rånmisstänkta släpptes av polisen

De tre män som varit efterspanade av polisen för det väpnade rånet mot Svensk Kassaservice i Gränby centrum i Uppsala i fredags - och som senare självmant överlämnade sig till polisen - släpptes på fri fot i går kväll.
-Männen har i stort sett lämnat överensstämmande berättelser om vad de gjorde i Uppsala. Vi har vissa kontroller att göra, men helt klart är att misstankegraden mot männen har minskat, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till Upplandsnytt. Männen är kända brottslingar - dömda för bland annat mord och rån - och befann sig i Uppsala i fredags. De stoppades i en fordonskontroll av polisen före rånet. Efter rånet gick rikslarm ut efter männen, som senare frivilligt överlämnade sig till polisen i Nyköping. Männen överfördes i går till polisen i Uppsala, och efter förhör beslutade åklagare att de tre skulle släppas. Polisen bearbetar nu andra uppslag i jakten på de skyldiga till rånet i Gränby centrum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".