Fulla hus på Teaterbiennalen

I dag är sista dagen av Teaterbiennalen i Uppsala, den stora branschträffen för teaterfolk, som också är en teaterfest för allmänheten. Uppsalas teaterchef Stefan Böhm är mycket nöjd med det stora intresset från allmänheten.
- Att visa teater inomhus sådana här vårdagar är normalt sett inte lätt, men det har varit praktiskt taget spikat på alla föreställningar. Intresset från allmänheten har varit väldigt stort, säger Stefan Böhm. Teaterfolket har invaderat Uppsala de senaste dagarna, och det har varit ett minst sagt späckat program med 44 föreställningar på fem dagar. Fast urvalet har också fått kritik. En del har tyckt att regionteatrarna borde ha funnits representerade på ett helt annat sätt, något som också framförts i de diskussioner som förts under biennaldagarna: - Det är ju sådana saker som vi måste utvärdera efter biennalen, säger Stefan Böhm. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".