Ungdomsvård för rånare

Dom fyra unga män i åldrarna 17 till 20 år som bland annat misstänktes för att ha försökt råna en kiosk på Portalgatan i Uppsala fick på fredagen sin dom.

Det var i mitten av augusti som dom fyra unga männen kom in på kiosken som ligger på Portalgatan i Uppsala. Dom var beväpnade med ett pistolliknande föremål och knivar som dom hotade personerna som fanns inne i kiosken med.

När ägaren försökte stoppa rånet blev han knivskuren, men fick inga allvarliga skador. Dom fyra flydde från platsen innan dom fått nåt med sig.

Männen som är mellan 16 och 20 år dömdes även för flera andra brott, bland annat en rad personrån som utfördes dagara före rånförsöket på Portalgatan.

Dom tre som är under 18 år dömdes till sluten ungdomsvård på mellan sex månader till 1 år å 2 månader, 20-åringen dömdes till fängelse i ett år och 8 månader. Dom ska dessutom betala skadestånd till dom drabbade.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista