Jaber Mode har blivit bestulna på en rad exklusiva kostymer.
Enköping

Kostymkupp hotar butik

De två omfattande stölderna av märkeskläder i butiken Jaber Mode i Enköping kan leda till att butiken stängs helt. Sammanlagt har kläder, bland annat hand- sydda kostymer, för närmare 900.000 kronor stulits.

-Vi överväger att lägga ned. Vår historia är kantad av inbrott, både här i Uppsala, i Stockholm och Enköping och till slut tappar man lusten att driva en handel när det inte går att skydda sig, säger Jan Berglund, en av ägarna till familjebolaget Jaber Mode.

Stölderna är inriktade på de exklusiva italienska märkeskläderna.

-Varje kostym kostar cirka 10.000 kronor styck. Det är alltså skräddarsydda kostymer som sys i fabrik. Det tar 25 dagar att tillverka en kostym.

Kostymerna levereras först efter 8-9 månader, å det gör att ägarna nu kan tvingas att helt lägga ner butiken.

-Det är klart att man alltid kan få tag på kostymer nånstans. Men det är ju inte de varorna vi i grunden har köpt in utan det är i ju så fall substitut.

Det är inte helt ovanligt att ett inbrott följs av ytterligare ett tätt inpå,  men butiken i Enköping hade ingen extra bevakning natten därpå då tjuvarna kom tillbaka.

-Nej, det hade vi inte. Däremot kan jag berätta att två av våra anställda inatt satt utanför butiken, berättar Jan Berglund.

AnnCharlotte Carlsson                                                         anncharlotte.carlsson.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".