14-åring kvaddade bil

En 14-årig pojke stal på söndagskvällen familjens bil och gav sig ut på en vådlig bilfärd som tog slut mot en stolpe utanför Uppsala.

Bilen blev skrot men pojken och två flickor som var passagerare skadades lindrigt. Det var pojkens pappa som slog larm till polisen om att sonen tagit bilen. Polisen påträffade den unge föraren i området Skölsta utanför Uppsala.

Polisbilen var beordrad att följa bilen på betryggande avstånd, enligt vakthavande befäl Per-Erik Eriksson vid polisen i Uppsala.

14-åringen krockade med en stolpe och flydde från platsen tillsammans med de två flickor som åkte med i bilen. Polisen fann dem dock snabbt, och alla tre fördes till sjukhus eftersom de klagade över smärtor.

Ingen av ungdomarna ska dock ha blivit allvarligt skadad, trots att bilen blev till skrot, enligt vakthavande befäl Per-Erik Eriksson.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".