Oklart om våldtäkt i Sala

Omständigheterna kring vad som hänt den 19-åriga kvinna som i förra veckan anmält att hon utsattes för en våldtäkt är fortfarande mycket oklara.
Polisen har hittills bara haft inledande förhör med kvinnan. Det som där har framkommit är att hon har blivit utsatt för någon form av övergrepp och att hon just nu mår mycket dåligt på grund av detta. Men det är fortfarande oklart exakt vad som har hänt. Det säger Eva Glans som är chef för våldsroteln i Uppsala till Upplandsnytt. Det var i samband med en klassresa till Sala i förra veckan som kvinnan ska ha utsatts för våldtäkten. Till en början riktades misstankar mot tre personer, men enligt Uppsalapolisen finns det i dag ingen som är misstänkt eftersom uppgifterna kring händelsen är så oklara. Nu väntar polisen på svar från den tekniska undersökningen av kvinnans kläder och från den läkarundersökning som kvinnan genomgått. När den 19-åriga kvinnan mår bättre ska polisen förhöra henne igen. Man hoppas då få svar på vad som hänt och vem eller vilka som kan ligga bakom det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".