Sterling i konkurs

Danska flygbolaget Sterling begär sig självt i konkurs i dag och bolaget har ställt in alla flygavgångar.

– Det ser ut som jag inte kommer iväg i dag. Jag får kanske igen mina pengar men jag kan inte åka och jobba som det var tänkt. Nu ska jag försöka panikköpa biljett med SAS. Vad jag tänkte när jag kom hit? Det tänker jag inte säga i radio, säger strandsatte resenären Lars Mellgren.

Per-Erik Öhrfeldt och han fru lämnade Karlstad med buss vid midnatt för att ta morgonflyget till Malaga.

-Vi blev ju ledsna. Det är inget roligt längre. Vi har lagt ut 6.000 kronor per man. Vi vet ju ingenting. En del har vi betalt i förskott, vi får väl se om vi får ut det, säger Per-Erik.

De som beställt biljetter från Sterlings hemsida får inga pengar tillbaka av bolaget, skriver det på hemsidan. Det gäller också returresor varför hemresa med annat bolag måste ske på egen bekostnad.

Niclas Härenstam på Luftfartsverket säger att det är idag är nio utrikes- och fyra inrikesflygningar från Arlanda som ställts in. Han hoppas nu att andra bolag ska ställa upp för Sterlings resenärer och hjälpa till att ordna plats på andra flyg.

Bland dagens inställda avgångar från Arlanda är en till Alicante i Spanien kl 7, till Köpenhamn 07.10, Malaga 10.15 och Köpenhamn 16.00.

Bland inställda flygningar till Arlanda är en klockan 08.20 från Köpenhamn, en 15.35 från Alicante och en 16.40 från Nice.

SAS kommer att hjälpa Sterlings strandade kunder. På SAS-flyg där det finns lediga platser kommer Sterlings passagerare att få flyga gratis till Köpenhamn, uppger Ritzau.

Även flygbolaget Norwegian jobbar med att hitta lösningar för att kunna flyga hem de passagerare som skulle ha rest med samarbetspartnern Sterling. Detta gäller passagerare som har köpt biljett hos Norwegian men som skulle ha rest med ett Sterling-flyg.

SR Uppland/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".