Kommunen satsar på mötesplatser i Gottsunda

Uppsala Kommun vill att det skapas fler mötesplatser för invånarna i Gottsunda för att på det sättet komma åt problemen där.
Hyresgästföreningen har, som Upplandsnytt tidigare berättat, kallat till ett krismöte pågrund av den allvarliga situationen. Men Britt Löfgren, vänsterpartistiskt kommunalråd och ansvarig för den här typen av frågor, säger att kommunen redan idag gör mycket för Gottsunda som stadsdel. - Vi har gjort satsningar på kultur, bibliotek och mötesplatser för Gottsundaborna. Sen måste vi ju satsa mer på skolor där det finns många barn som har en social otrygghet, säger hon. Så här beskriver Hyresgästföreningens ordförande Ann Katrin Nna-maka läget i stadsdelen. - Många medlemmar har berättat att de inte vågar släppa ut sina barn i sandlådan för att det ligger kanyler där. Några säger att de inte vågar gå till soprummet, säger hon. Till det krismöte som hyresgästföreningen har bjudit in till nästa vecka har man bjudit in politiker, polis, föräldraföreningar, försäkringskassan och rekotorer för att tillsammans diskutera idéer om vad som kan göras. Hussein Abuvarad från föreningen Lasofta har erfarenheter från tidigare försök och hoppas att det här nya mötet kan leda någonstans. Vid ett tidigare tillfälle när man bjöd in 100 personer till ett möte, dök bara 4 upp, så han hoppas att uppslutningen kan bli större nu. - Det vore underbart om vi lyckas bilda ett nätverk, så vi kan arbeta tillsammans och lyckas engagera många vuxna, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".