Två Östhammarskolor måste stängas

12 miljoner kronor ska sparas i Barn och ungdomsnämnden i Östhammar nästa år. För att möta kraven riskerar två skolor att stängas helt.
Ove Viksten som är socialdemokratisk ordförande i nämnden kommenterar neddragningarna på det här sättet: - Det finns några objekt som vi måste fundera på om vi kan ha kvar, och där finns bland annat två skolor, säger han. Upplandsnytt har tidigare berättat att Källörskolan i Östhammar ska läggas ned 2005. Nu har det kommit nya sparkrav. 12 miljoner kronor ska tjänas in och det kräver mer akuta åtgärder. Skolorna som nu planeras att stängas är bygdeskolor som inte ligger i nån av kommunens fem tätorter. Vilka det blir vill inte Ove Viksten säga förrän efter ett extrainsatt möte i barn och utbildningsnämnden i morgon. - Vi har flera bygdeskolor med väldigt lågt elevantal, så vilka det skulle bli måste vi avvakta med besked om, säger Ove Viksten. Ett definitivt beslut om att stänga skolorna kommer tas den 19 juni. Ove Vikström säger att ett alternativ kan vara att minska på antalet lärare. Men det innebär att kommunen riskerar att gå miste om statliga bidrag, de så kallade Wernersonpengarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".