F16 slapp ändå lindrigt undan

-Om vi går tillbaka när det startade upp, då räknade vi med att det skulle vara ännu fler, berättar Christer Olofsson garnisonschef för flygflottiljen F16. Idag fick 74 civilanställda besked att de hotas av uppsägning när flottiljen lägger ner vid årsskiftet.
Det är framför allt tekniker och servicepersonal inom flygverksamheten som drabbas men även en del administrativ personal och personal inom verksamheten med förnödenhetsförsörjning. I den nya organisationen kommer omkring 900 personer att jobba, tidigare var det något över tusen personer. Av den civila personalen på 295 personer på F16 har man lyckats få plats med 221 i den nya organisationen. För dom 74 övertaliga gäller Lagen om anställningsskydd, och under hösten kan de söka sig till nya jobb inom försvaret. Christer Olofson tror att några av dem kan få jobb i Uppsala trots att de inte kom med i turordningsomplaceringarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".