Kritik mot nedläggning av brandstationer

Efter beskedet att Uppsala kommun tänker lägga ned deltidsbrandkårerna i Knutby och Skyttorp kommer nu kritik från flera håll.
Brandchefen, som själv lagt det här förslaget är oroad och häftig kritik kommer också från centerpartiets kommunalråd Lars O. Eriksson som anser att räddningstjänsten måste få mer pengar. I korthet innebär neddragningarna att två av sex deltidsbrandkårer läggs ner, de i Skyttorp och Knutby. 40 deltidsanstälda brandmän får sparken. Dessutom minskas alltså minimistyrkan av brandmän i Uppsala som är beredda att rycka ut från 52 till 39 stycken. Uppsalas brandchef Tommy Ekstrand, som skrev förslaget säger att kommunens krav när det gäller säkerhet nu måste sänkas, och han är emot sitt eget förslag. Han hoppas att kommunfullmäktige och länstyrelsen ska pröva beslutet och se om de bedömmer att kommunen har ett tillräckligt brandförsvar. Centerpartiets Lars O. Eriksson tycker att det finns annat att skära på än brandförsvaret, till exempel Musikens hus eller P-pendeln.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".