Fyrisfestivalen har börjat

Idag har Fyrisfestivalen dragit igång för åttonde året. Men det har definitivt inte varit självklart att det skulle bli nån festival. Inte förrän nu i veckan gav Uppsala kommun klartecken till arrangörerna.
- Så är det ju vartenda år, de håller på och tjafsa och så blir det festival i varje fall, säger Stefan Gedland som är en av försäljarna på festivalen. 1996 var första året var första gången Fyrisfestivalen arrangerades och oftast har det lett till ekonomiska förluster. Förra året gick bolaget Evenemang Uppsala AB, som då arrangerade festivalen i konkurs i oktober och det mesta pekade på att det inte skulle bli nån mer Fyrisfestival. Men efter många turer hit o dit blev det ändå en Fyrisfestival 2003 efter att kommunen gav klartecken så sent som nu i veckan. Festivalen startade alltså i dag och kommer att hålla på till söndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".