Höj musikundervisningens status

I många av Uppsalas skolor är det inte utbildade musiklärare som håller i musikundervisningen. Det här får nu skarp kritik från kommunfullmäktigeledamoten Margit Borgström (kd).
-Jag tror faktiskt inte att alla klasslärare som nu har musiken kan ge barn den stimulering i musik som en utbildad lärare kan, säger Margit Borgström. Upplandsnytt har ringt runt till tio grundskolor i Uppsala av dem är det bara på tre som alla klasser får musikundervisning av en musiklärare. Istället är det klassläraren som håller i musikundervisningen. På de flesta skolor är det en del klasser, ofta de högre årskurserna, som har en musiklärare. På Fredrika Bremerskolan och Gamla Uppsala skola där Karin Wretström-Enqvist är rektor finns ingen musiklärare alls. -Jag har väldigt kompetent personal och om man tittar i läroplanen så har vi handledning och cd-skivor som stöd och hjälp åt lärarna, säger Wretström-Enqvist. -Man måste höja statusen för musikundervisningen i vanliga skolor, säger Margit Borgström. Kontakta reportern: Lisa Helgesson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".