Åtgärder efter skolverkskritik

Uppsala kommun har gjort fler förändringar efter att Skolverket i våras kritiserade en förskola i Knivsta där en fyraårig pojke hade blivit slagen av ett äldre barn flera gånger. Skolverket tycker att åtgärderna är tillräckliga.
Det hela började 1999 när föräldrarna anmälde Uppsala Kommun för brister i barnomsorgen. I sin anmälan uppgav de att sonen i två års tid upprepade gånger blivit utsatt för flera övergrepp, till exempel hade han doppats i en vattenpöl. Det var särskilt en äldre pojke som upprepade gånger slagit sonen. Kommunen ansåg att det mesta var rena olyckshändelser. Men Skolverket kritiserade i våras kommunen och ansåg att kommunen inte uppfyllt kraven på rolig och trygg verksamhet för alla barn. Kommunen har nu gjort en översyn av sina rutiner och utarbetat generella åtgärder. Bland annat klargörs tydligare föräldrarnas respektive personalens ansvar. En kvalitetssäkring införs också där föräldrar anonymt får svara på en enkät, och därefter kan personalen efter behov förändra verksamheten. Däremot har kommunen inte kunnat vidta några åtgärder alls i fallet med 4 åringen. Familjen flyttade nämligen i juli förra året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista