Upptåget förlängs 2003

Om tre år kan pendlare ta Upptåget till och från Arlanda och Upplands Väsby, samtidigt som Stockholms pendeltåg trafikerar Knivsta. Det hoppas man på Upplands lokaltrafik och Storstockholms lokaltrafik som nu är överens om att arbeta mot få igång utbyggnaden.
Förändringen skulle underlätta för många pendlare, som idag får åka onödigt långa sträckor till och från sina arbeten. - Det här är ett sätt för ett antal tusen personer att hitta en ny möjlighet att resa mellan norra Storstockholm och Uppsala län, Säger Caj Rönnbäck på UL. - En annan intressant sak för oss, det är att försöka knyta ihop den här sträckan med en bättre Upptågstrafik i norra Uppland. För att planerna ska gå i lås förutsätts dels att alla parter som berörs av den nya trafiken lyckas komma överens, dels att vissa ombyggnader blir klara i tid på stationerna. Trafikstart planeras alltså till 2006.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".