Karlén avgår

Efter tolv år som landstingsråd i Uppsala län avgår moderaten Ingvar Karlén den 1 februari - mer än ett halvår före nästa val. Avgången kommer att offentliggöras i dag på landstingsfullmäktige:
Ingvar Karlén har varit med i landstingspolitiken i 25 år på olika poster. Åren 1991-94 ledde han den dåvarande borgerliga majoriteten i landstinget. Nu är det dags att lämna plats för en yngre kraft, tycker han. Och föryngring kommer det att bli. På en av moderaternas två landstingsrådsposter sitter redan Arne Sandemo som är 43 år, och den som nu kommer in efter Ingvar Karlén är bara 28 år. Det är Ulrika Karlsson, som nyligen valdes till en tredjeplats på moderaternas riksdagslista, vilket med all sannolikhet ger henne en riksdagsplats efter valet. Men moderaternas ledare i landstinget Arne Sandemo ser det ändå inte som en kortsiktig lösning att tillsätta Ulrika Karlsson som landstingråd fram till valet. - Dels är Ulrika väldigt erfaren och kan starta snabbt. Dels behöver vi duktiga vårdpolitiker i riksdagen om vi ska få ett förändringsarbete i den takt vi vill ha, säger Arne Sandemo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".