Rekordhögt avgångsvederlag från Svenska kyrkan

Uppsala stift kommer i dag att besluta om ett rekordhögt avgångsvederlag inom Svenska kyrkan. Det är den förre kanslichefen, Ann Westlund som får en avgångspension på 30 000 kronor i månaden i tio år - totalt 4,3 miljoner kronor.
Det här är 900 000 kronor högre än den tidigare rekordsumma som förre kanslichefen, Stig Aldén, i Västerås fick 1992. Stiftet har sedan tidigare gett samtliga anställda som är över 58 år, ett generöst erbjudande om avgångsvederlag nationellt sett, men biskopen och stiftstyrelsens ordförande, Ragnar Persenius, ser inget orimligt i att Ann Westlund som är 55 år får ett betydligt högre belopp. Persenius säger till Kyrkans tidning att det inte är särskilt svårt att försvara förslaget eftersom hon varit anställd sedan 1974. Men stiftsstyrelsens vice ordförande Rolf Forslin tycker att dagens beslut känns som ett misslyckande. Han säger till tidningen att det är samarbetsproblem i ledningsgruppen som ligger bakom uppgörelsen med Ann Westlund, och menar att sådant här ska man kunna lösa på annat sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".