Avföring i hiss retar boende

Flera gånger har det kissats och till och med bajsats i trappuppgång och hiss i våningshuset utanför Enköping. Nu har de som sköter städningen tröttnat, och på en lapp till de boende hotar man nu med att stänga av hissen om kissandet fortsätter.
En av dom boende, Annette Svensson torkade förra helgen själv upp i hissen - men spåren efter kisspölen finns kvar, i ena hörnet är golvet buckligt och i trappuppgången luktar det inte särskilt trevligt. - Det är fruktansvärt äckligt eftersom det ofta sker på fredagar och sen ligger hela helgen, säger hon. Folk i huset är naturligtvis arga över stank och nedsmutsning, och do är även arga över de lappar som fastighetsskötaren har skickat ut. ETF service skriver att de också tröttnat på föroreningarna, och om det inte upphör kan hyran för de boende komma att påverkas eftersom det behövs städas mer. I det senaste brevet står det att hissen i niovåningshuset kan stängas av. Än så länge funkar hissen, Kaj Kiesbye från ETF service som har undertecknat brevet om hissavstängningen menar att de inte kommer stänga av, utan att det hotet mest var ett skrämselskott för de boende så att det blir ett stopp på ofoget. Den höjda hyran tror han inte heller kommer att bli verklighet, men är det så att nedmsutsnignen medför höjda kostnader så måste pengarna tas nånstans, oavsett om det är rättvist mot de boende eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista