Nedskärningar i Östhammar

I Östhammar ska Barn- och utbildningsnämnden spara 12 miljoner kronor, och kommunen har nu lagt konkreta förslag på nedskärningar. Bland annat kan Reuterskiöldska skolan komma att stänga.
Förutom nedläggning av Reuterskiöldska kommer vuxenundervisningen drabbas genom att de så kallade studiecentrumen avvecklas. Besparingarna kommer också att drabba de kvarvarande grund- och gymnasieskolorna som gemensamt ska dra ned verksamhetskostnaderna med fem miljoner kronor. Ove Viksten, socialdemokratisk ordförande i nämnden, menar att det finns risk för att kommunen kommer att tvingas dra ned på antalet lärare i skolan. Inom barnomsorgen kommer dagisavgiften att höjas, och personalen på de Öppna Förskolorna försvinner helt, men de kommer inte att stängas. -Föräldrarna tillsammans med barnen kommer få tillgång till lokaler, och en viss hjälp kan man få, säger Ove Viksten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".