Kritik mot majoritetsbudget

Centerpartiets Britt Pagard gick i dag till till hård attack mot landstingsledningen när nästa års budget debatterades i landstingsfullmäktige i Uppsala.
Det är majoritetens planerade minus i nästa års budget på 69 miljoner som fick Britt Pagard att anklaga majoriteten för att ha bristande kontroll på hur budgetarna efterlevs inom landstinget. Landstingsfullmäktige är samlat i två dagar i Folkets hus i Uppsala för att spika nästa års budget. Och det är ett landsting i ekonomisk kris, det medger den socialdemokratiskt ledda majoriteten. Landstinget går med underskott både i år och nästa år, och Akademiska sjukhuset gör av med 300 miljoner mer än förra året. Skiljelinjen mellan dom borgerliga partierna och majoriteten var i hög grad hur mycket som privata alternativ ska tillåtas i vården. Och Britt Pagard anklagade landstingsledningen för att ha del i skulden för den skenande kostnadsutvecklingen till följd av det som hon menar är en alltför slapp kontroll av hur budgetarna följs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".