Fabriksledning ratar bostadsförslag i Skebobruk

Företagsledningen vid den kemiska fabriken Nitor i Skebobruk i Roslagen säger nej till bostäder i anslutningen till företaget.
Enligt ett planförslag från kommunen skulle villor byggas 100 till 150 meter från fabriken. Och det skulle på sikt innebära problem för de boende om fabriken bygger ut. - Det är ett kemiskt företag som hanterar olika typer av ämnen som kan uppfattas som farliga av närboende och vi vill undvika den här typen av missförstånd, säger Nitros VD Janez Bajt. De planerade tomterna ligger i en halvcirkel nära fabriken. I området finns också Örnplast, ett annat företag i Skebobruk. Där finns också äldre sommarstugebebyggelse. Men att lägga tomter så nära en kemisk teknisk fabrik är bara ett uppdrag bedyrar byggnadsnämndens ordförande i Norrtälje, centerpartisten Torgny Åberg. - Vi har ett uppdrag som vi ska genomföra och det är att ta fram ett programförslag för det här området. Och om det visar sig vara emot det allmänas intresse så ska vi inte genomföra det, säger Torgny Åberg. [Duration:1:14] (skebo2) AV: Byggnadsnämndes ordförande i Norrtälje Torgny Åberg. Reporter Willy Borg, SR Stockholm
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".