Allt mer klotter i Enköping

Enköping har hittills varit ganska förskonat från klotter. Men de senaste året har det blivit allt värre och för att stoppa klottret innan det breder ut sig har det socialdemokratiska oppositionsrådet Annika Djurklou nu lämnat in en motion där hon föreslår åtgärder.
- Eftersom jag har tittat på omgivningen bl.a annat när man åker tåg in till Stockholm så förfäras man. Problemet är ökande och jag har ingen lust att se alla ytor som klotterplank, säger Djurklou . Det är mest busskurer, gångtunnlar och även skolor som drabbats hittills men Annika Djurklou är orolig för att det ska sprida sig. Hon föreslår därför i en motion till kommunfullmäktige att man tar fram en handlingsplan för snabbsanering i samverkan med bland annat fastighetsägare, länstraffiken och banverket. Anmälningarna om klotter har det senaste halvåret fördubblats jämfört med samma period förra året även om nivåerna fortfarande är låga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".