Sätrabrunn kan vara räddat

Verksamheten vid kurorten Sätrabrunn, som tidigare ägdes av Uppsala universitet kan vara räddad. Enligt brunnens konkursförvaltare Kurt Sjölander har ett företag anmält sitt intresse att köpa hälsobrunnen och enligt Sjölander är köparen mycket seriös.
Sätra brunn, som ligger söder om Sala har under en rad år visat sig svår att få någon god ekonomi i. Uppsala universitet drev hälsobrunnen med förlust i flera år fram till 1999 då universitetet försatte Sätra brunn i konkurs. En ny stiftelse tog över driften, men i slutet av september gav även den upp och begärde brunnen i konkurs. En av anledningarna var att landstinget i Uppsala län valde att inte remittera lika många patienter dit som tidigare. En annan orsak var dyrt underhåll av fastigheten. Idag drivs företaget vidare med hjälp av konkursförvaltaren för att en eventuell köpare lätt ska kunna ta över. Och enligt förvaltaren Kurt Sjölander finns det nu en seriös köpare, vem det är vill han inte säga, men enligt Sjölander är en naturlig fortsättning av brunnens verksamhet att satsa på en ren spa-verksamhet. Detta är egentligen vad brunnen gör redan idag, men den gamla styrelsen har aldrig marknadsfört Sätrabrunn som en spa-anläggning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".