1 av 2
2 av 2

Motell tvingas stänga

Ett motell i Sävsta öster om Enköping har klassats som farligt att bo i och tvingats stänga. Det är kommunen som bestämt det eftersom de bland annat menar att taket på motellet riskerar att falla in.

Fram till för en månad sedan så bodde det folk på motellet.

När vår reporter Erik Svensson vandrade runt på framsidan vid motellet såg han en nedgången byggnad med massvis av trasiga fönsterrutor. På insidan ser det ut som en loppmarknad. På baksidan såg det än värre ut, öppet rakt in.

De grannar vi pratade med upplevde inget spring runt motellet, men två grannar beklagade att det är så skräpigt.

– Det är under all kritik. De kunde inte bo där utan att vara påpälsade som de var utomhus. Det var minusgrader på toaletten, fönsterrutor var sönder och det hängde och slängde elkablar. Det är mycket som inte är som det ska, konstaterar byggnadsinspektören Stefan Andersson.

Han och miljö- och hälsoinspektören Henrik Larsson från Enköpings kommun har inspekterat motellet. Ett tiotal personer ska ha varit skrivna på adressen och bott där under längre tid.

– I en del av byggnaden hade man öppnat ugnsluckan för att få upp temperaturen och hade satt på ugnen för fullt, berättar Henrik Larsson.

Hur kommer det sig att ingen har gjort något tidigare? 

- Vi har inte haft den informationen att det har varit så som det såg ut. Vi vart förvånade när vi såg hur det såg ut.

Vi har också varit i kontakt med ägaren av motellet som har överklagat kommunens beslut, men ägaren vill inte kommentera kritiken mot lokalen i Upplandsnytt.

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se

Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista