Handeln drabbas av höjda p-avgifter

Uppsala blir landets dyrast i landet på parkering när avgifterna nu höjs till 25 kronor. Bara i Stockholm kostar det mer.
Handeln inne i city kommer att påverkas negativt om färre väljer att ta bilen till stan. -25 kronor, då tänker man sig nog för. Resultatet kommer ju bli att affärerna här kommer att drabbas, det tror en av Uppsalas bilister. I storstäder som Göteborg och Malmö kostar det som högst tjugo respektive tolv kronor. Örebro ligger också på tjugo kronor. Städer som Umeå, Gävle, Västerås och Norrköping ligger långt under Uppsala när det gäller kostnaden på kommunala parkeringsplatser inne i staden. I landets dyraste stad, Stockholm, kostar det max trettio kronor i timmen att parkera. -Jag tycker att det är helt bedrövligt. Priserna på mark är ju helt annorlunda i Stockholm och det finns ingen anledning att Uppsala ska ta samma avgift, det säger Meta Troell som är chef för svensk handel i Uppsala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista