Arne Forslund, VD på Note.
Norrtälje

Note varslar igen

Elektronikkoncern Note med fabrik i Norrtälje planerar att minska antalet anställda med 100 tjänster. Orsaken är minskad orderingång.

-Vad vi har tittat på är orderingång och prognoser från våra kunder och vi ser att det viker rätt så dramatiskt under fjärde kvartalet, säger Notes VD Arne Forslund.

För att Note ska fortsätta att gå med vinst behöver bolaget nästa år minska sina kostnader med 30 procent och spara 50 miljoner kronor, det motsvarar 100 tjänster.

I Sverige har Note fabriker i Norrtälje och Torsby, resten av produktionen sker i Norge, Finland, England, Estland, Litauen, Polen och Kina. Under det senaste året har minskat antalet anställda med 300 personer Samtidigt har en del tillverkning i till exempel Norden flyttats till fabriker i länder med lägre löner.

Så sent som i november varslades 24 anställda vid Norrtäljefabriken om uppsägning. Hur nedskärningarna kommer slå mot Norrtälje den här gången vet inte Arne Forslund.

-Någon gång i månadsskiftet januari / februari vet vi hur det här kommer påverka respektive enhet.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".