Bandy

Sirius vann tionde raka

Inför 4013 åskådare lyckades Sirius återigen besegra Hammarby. Denna gången skrevs siffrorna till 5-4, vilket innebar Sirius tionde raka seger.

Kylan till trots så var det över 4000 som letat sig till Studenternas på tisdagseftermiddagen. Hammarbyklacken hade både trumma och fanor, men det var Västra Sidan, Sirius hemmaklack, som sjöng högst matchen igenom. Något laget nog ska vara glada för efter matchen, då det kanske var det stöd man behövde för att knåpa två poäng mot ett hammarby som blir allt bättre.

Trots en stark inledning av Sirius, och 4-2 i halvtid, så var Hammarby mycket nära att knipa poäng av Uppsalalaget. I 61 och 62 minuen fick Sirius både Nilkas Hellqvist och Mattias Wiberg utvisade på vardera tio minuter, och Jakob Säleby i Siriusmålet hade flera bollar som dansade på mållinjen.

Det skulle dock dröja tills den 85 minuten innan Hammarby lyckades kvittera till 4-4 genom Andres Hammarbäck, och matchen såg då ut att sluta oavgjort. Men i 90 minuten fick Andreas Eskhult i Sirius tag i bollen på egen planhalva, och efter att ha rundat några Bajenspelare fick han fram en grym liten flipp till Alexander Mayborn, som snyggt väntade ut Jonas Svensson I Bajenmålet och satte 5-4.

Tionde raka för Sirius alltså, och 4000 på läktarna. Det kan bli en intressant bandyvår i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".