"Hamas offrar sitt folk"

Konflikten i Gaza följs noga av många här i länet, både palestinier och israeler. Ina Feldmann är ordförande i Judiska föreningen i Uppsala, och menar att det är Hamas som har det stora ansvaret.

På Gaza har Hamas i praktiken avfärdat den senaste planen om vapenvila, och Israels offensiv fortsätter. Ina Feldmann, ordförande i Judiska föreningen i Uppsala har bekanta som lever i det område som regelbundet träffas av Hamas raketbeskjutning:

- Igår pratade jag med en god vän i Ashekelon, dom har haft bekymmer i ett antal år, så han lever i källaren i princip och många av hans släkt och vänner också.

Men hur ser du på det ojämna förhållande mellan israeler och palestinier i den här konflikten, det har dött mer än 600 palestinier och fyra israeler?

- Min uppfattning är att Hamas offrar sitt folk. Dom använder den vanliga befolkning som skydd. Dom är ansvariga för det höga antal som dör, och det verkligen tragisk när civilbefolkningen dör, säger Ina Feldman.

Ulla de Verdier
ulla.deverdier@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".