Sirius: Ingen damfotboll

Det blir ingen damfotboll i Sirius 2009. Ett hårt slag för damfotbollen, säger Bälinge fotbolls före detta ordförande Conny Sjöberg.

Sirius kommer att satsa på flickfotboll, men att driva ett division 1-lag redan i år skulle enligt ordföranden i Sirius fotboll, Lasse Svensson, bli för svårt.

- Dels krävs det väldigt mycket ideella krafter att driva ett damlag i division 1, och att få till så många som vi tycker att man behöver har varit svårt. Dessutom har det varit ett stort bortfall på spelare. Det har gjort att vi inte har tyckt att vi har mäktat med det här, säger han.

Enligt Lasse Svensson finns det nu bara 3-4 spelare kvar i Uppsala DFF, som Bälinges damlag numera heter, och att dom spelarna nu antagligen kommer att börja spela för andra lag.

Conny Sjöberg före detta ordförande i Bälinge fotboll, säger att det är hårt slag mot damfotbollen:

- Det är oerhört trist för Upplands damfotboll att vi inte lyckades hela vägen att flytta över verksamhetens elitdel till en ny förening. Det kommer ta flera år att hämta sig från det här, säger Conny Sjöberg.

De Bälingespelare som Upplandsnytt pratat med säger, precis som Conny Sjöberg, att Sirius verkligen försökt allt de kan, och att de varit seriösa i sina utredningar kring om det fanns möjlighet att ta in Uppsala DFF i IK Sirius.

- Ja, tycker självklart det är jättetråkigt. Sirius har gjort allt dom kan i den här frågan tycker jag. Förslaget till dom kom lite sent, de hade inte så mycket att göra, säger Lina Andersson.

- Eftersom de inte hade spelare så är det väldigt svårt, men det är tråkigt att det här med Sirius inte fungerade. Det är tråkigt att hela laget splittras och inte finns kvar. Det är tråkigt för Uppsala att inte ha ett till division 1-lag, säger Julia Lyckberg, före detta spelare i Bälinge dam som precis skrivit på för Danmarks IF.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".