tierp

FP-avhopp efter bråk

Anja Roos, folkpartist i kommunfullmäktige i Tierp lämnar partiet, men sitter kvar i fullmäktige, som politisk vilde. Bakgrunden är en segdragen och infekterad konflikt mellan Anja Roos, som tidigare var partiets ordförande i Tierp, och två andra i styrelsen.

- Jag har inte partiets förtroende längre och jag tänker inte kämpa mig fram som fritidspolitiker. Det ska vara en glädje att jobba och det är det inte. Jag känner att det är personangrepp mot mig hela tiden och personkemin stämmer inte, säger Anja Roos.

Hon lämnar alla sina uppdrag för folkpartiet, men väljer att sitta kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Folkpartiets nuvarande ordförande i Tierp, Björn Andersson, är besviken.

- Jag tycker att det är väldigt olyckligt, jag gillar Anja som person och hon har betytt väldigt mycket. Jag respekterar att hon nu vill avgå. Men jag kan inte acceptera att hon inte lämnar sin plats i fullmäktige, hon är ändå vald som folkpartist till den platsen, säger Björn Andersson.

Men Anja Roos, tycker inte att det är mer än rätt att hon sitter kvar i fullmäktige, med tanke på hur många personröster hon fick i det senaste valet.

- Det var många som valde mig personligen, så därför vill jag sitta kvar. Jag kommer att fortsätta att bevaka mina väljares intressen och frågor som jag tycker är viktiga, säger Anja Roos.

Hon tycker inte att hon sviker vare sig sina väljare, eller sitt gamla parti, genom att bli politisk vilde i kommunfullmäktige.

- Nej, det känner jag verkligen inte, säger hon.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".