basket

Uppsala föll mot jumbo

Det gick inte bra för Uppsala basket när de på fredagen mötte tabelljumbon Gothia. Det blev förlust, och spelaren Jeff Horowitz var avstängd efter ett bråk med coachen Wally Smith.

Uppsala, som innan matchen toppade basketligan, förlorade matchen med 75-84 och rasade då ner till en tredjeplats i ligan.

- Det var ett bottennapp tyvärr, jag tror att laget kom in och kanske kände sig överlägsna innan match, och underskattade motståndarna, säger John Tillman, vice ordförande och sportsligt ansvarig i Uppsala baskets styrelse.

Hur påverkade Jeff Horowitz avstängning?

- Det är ju klart att sådant kan påverka, men jag tror inte att det var den stora anledningen till att vi förlorade igår, utan det var andra omständigheter. Men det är ju aldrig kul när det blir en förändring timmarna innan match i laget.

Varför stängdes han av?

- Det är lite olika anledningar. Det största är väl, det är diciplinära skäl, han rök ihop med coachen under en träning. För lagets skull gick det inte att ha dom både på bänken, innnan vi har rett ut det här mellan dom.

Framtiden för Jeff Horowitz är än så länge oklar. Enligt Tillman ska ansvariga prata med fler spelare, och ytterligare gånger med Horowitz och Smith, för att se vad det leder till. Men förhoppningen är att Horowitz kommer tillbaka säger Tillman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".