Misshandel filmad

En anställd vid häktet i Uppsala misstänks för att ha misshandlat en intagen.

Enligt anmälan till polisen ska händelsen ha ägt rum den 17 december och händelsen ska också ha fångats av en övervakningskamera på häktet.

Det var i samband med att den intagne skulle hämtas i häktet av personal från Kriminalvårdens transporttjänst som misshandeln ägde rum. Det finns än så länge ganska knapphändiga uppgifter om vad som egentligen hänt, och i ärendet råder just nu förundersökningssekretess.

Enligt Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström så fick de dagen före julafton in en anmälan om misshandel på häktet, en misshandel som ska ha skett onsdagen den 17 december. Själva misshandeln ska enligt anmälan ha fångats på bild av en övervakningskamera på häktet.

Upplandsnytt har kontaktat Kriminalvården för en kommentar om händelsen, men där hänvisar man i nuläget till sekretessen. Polisen säger att ingen är delgiven misstanke om brott i nuläget, även om det finns en utpekad person.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".