1 av 2
Marc Owuya
2 av 2
Martin Öhrstedt

Owuya till Djurgården

Almtuna Hockey blir av med sin målvakt Marc Owuya för en period. Djurgården, som man hyr Owuya från, drabbades i går av en skada vilket gör att stockholmslaget nu kallar tillbaka Owuya.

-Han spelar med oss mot Björklöven i kväll och på fredag mot Mora. Sen kommer han vara med Djurgården, i alla fall från lördag till lördag, säger Almtunas sportchef Martin Öhrstedt.

Det var i gårdagens match mot Linköping som Djurgårdens förstemålvakt Stefan Ridderwall skadades i ena låret och blir borta åtminstone två veckor.
Nu kallar Djurgården, för andra gången på kort tid, in den 19-årige uppsalabon Owuya som är lagets förstereserv i målvaktsburen samtidigt som han är uthyrd till Almtuna som ordinarie målvakt. Men Almtuna har också reserver om det skulle behövas.

De närmaste dagarna kan det alltså bli en del dubbeljobb för Owuya men Martin Öhrstedt ser inga problem med vare sig lojaliteter eller den fysiska kraften hos Owuya.

-Han får ju spela rätt mycket och även vara med på en högre nivå. För Marcs del kan det vara kul. Det är bra för hans utveckling.

Till nästa säsong är det tänkt att Almtuna åter ska ha en egen målvakt. Hittills är man nöjda med med den tillfälliga hyrlösningen. Men skulle det här innebära att Owuya försvinner för resten av säsongen så kanske det inte var ett så bra beslut, säger Martin Öhrstedt.

-Skulle han försvinna för resten av säsongen så kanske det var ett sämre beslut. Man gör strategiska beslut hela tiden, ibland blir det bra och ibland blir det sämre.

Hur ser det ut inför kvällens bravader?

-Det är klar, det är en väldigt svår bortamatch mot Björklöven. Det är bara att gå ut och gasa så får vi se var vi hamnar någonstans, säger Martin Öhrstedt.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Matchen Björklöven - Almtuna direktsänds här på sr.se/uppland med start klockan 19.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".